Маурисио Почетино най-вероятно ще бъде обявен за нов треньор на "Пари Сен Жермен", информира Би Би Си. Още в следващите часове се очаква аржентинецът да бъде потвърден за наследник на уволнения вчера Томас Тухел.

На играчите на тима вече е било казано, че Почетино ще бъде начело.

Тухел бе освободен само часове, след като ПСЖ разгроми "Страсбург" с 4:0. Германецът бе назначен през юни 2018 г. Два пъти стана шампион на Лига 1, а веднъж спечели купите на Франция и на Лигата. Изведе парижани до финал на Шампионската лига, но падна от "Байерн" (Мюнхен) през август в Лисабон.

Напоследък обаче 47-годишният специалист е в конфликт с ръководството на клуба и звездите на отбора, начеро с Неймар и Килиан Мбапе. Те били недоволни от методите му. Грандът е трети в класирането в първенството, на точка от лидера "Олимпик" (Лион).

Смяната бе направена преди двуседмичната почивка. Договорът на Тухел изтичаше през лятото на 2021 г. и нямаше изгледи "Пари Сен Жермен" да го удължи.

Почетино беше мениджър на "Тотнъм" до ноември миналата година, след като месеци преди това също достигна до финала на Шампионската лига. Той беше свързван не само с ПСЖ, а също така с "Реал" (Мадрид), "Манчестър Юнайтед", "Барселона"...

Аржентинецът игра за френския хегемон между 2001-ва и 2003 г., така че познава обстановката в клуба.

Томас Тухел пък може да поеме в другата посока - към Висшата лига.