Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Арестът на Алексей Навални след пристигането му в Русия нарушава неговите права и застрашава сигурността му. В днешния демократичен свят е изключително важно да не бъде заглушаван гласът на опозицията."

Този кратък коментар заради случващото се с критика на Кремъл, който снощи бе задържан още на летище "Шерметиево" в Москва при връщането си в Русия след 5-месечно лечение  в Германия заради отравяне с новичок, направи тази вечер във фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Реакцията на Борисов идва, след като институциите на целия Европейски съюз с декларация, и отделните европейски лидери, начело с Урсула фон дер Лайен, Шарл Мишел, Жозеп Борел, осъдиха ареста на Навални. Настояха и за незабавното му освобождаване, обявиха и че Русия нарушава международните ангажименти, които е поела. 

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли още снощи нарече действията на властите в Русия "обида за Европа". Остри реакции дойдоха и от САЩ, и Канада, и от НАТО.

От страна на българската изпълнителна власт първата реакция бе снощи от вицепремиерката Екатерина Захариева. В нейното съобщение в туитър се съдържаше и призив за освобождаването на Навални към руските власти. 

Коментари

Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Оп- пааааа!

Оп- пааааа! Посерко захвърли панталонките, с които "...размазваше физиономията на оня..." и си крадна нови! Да са ни честити чистите панталонки на Посерко!
 's picture

kuleto44

Където пак ще дрънкат семки и

Където пак ще дрънкат семки и бонбонки.
Нощен Страж's picture
Нощен Страж
нощен страж

Хапчетата!

Хапчетата, Коцев, хапчетата...
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

????

ЕС що не уточнява какви международни ангажименти е поела Русия във връзка с Нахални? Тя длъжна ли е да си синхронизира НПК-то с това на ЕС след като не членува там? Второ - обяви ли, че ще арестува Нахални, когато той с Юлия, децата и немската охрана си правиха селфита в Берлин? И що ли той не поиска от Шарите и със съдействието на Меркел да изпратят болничен лист до службата за изпълнение на наказанията . И що ли ЕС не взема отношение по полицейския побой и водните оръдия срещу родителите, искащи детските си надбавки в Амстердам.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.