Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Винаги е срамно да видиш падението на някой интелигентен човек. Гледам здравния министър Костадин Ангелов и слушам какво казва. “Ресторантите и заведенията не са ни приоритет!“

Съгласен съм. Приоритет са ви "Джъмбо", "Била" и приятели. Подозирам, че ви се отплащат подобаващо за френската любов, с която ги обслужвате от месеци.

Моловете не работели. Влизаш в мола и - о, изненада! Мобилни оператори, застрахователи, големи вериги - всичко работи. Там няма коронавирус. Затворени са магазинчетата на нормалните хора, дето се опитват да изкарват пари, без да крадат от обществени поръчки.

Искам да напомня на хората нещо, което не чувам от никой управляващ.

На едно заведение му е забранено да работи, за да може ВСИЧКИ в държавата да са здрави, а не само собственикът, персоналът и клиентите. Ето защо тези ВСИЧКИ е добре да не го забравят.

Собствениците на ресторанти, заведения и фитнес зали, заедно с работещите в тях - персонал, сервитьори, бармани, охранители, хигиенисти, както и изпълнителите от шоубизнеса (неслучайно ги слагам накрая) - са всъщност хората, които изнасят на гърба си кризата с коронавируса - за да може ВСИЧКИ да сме здрави, а не само те самите.

Покрай непосилния труд на лекарите ние удобно премълчаваме това. Както и факта, че докато на едни им забраняват да работят, на други им вдигат заплатите.

Позволявам си да пиша тези редове по следната причина - аз съм един сравнително успешен български изпълнител, нямам финансови проблеми и не очаквам помощ от държавата. Вероятно бих подминал репликата „ресторантите и заведенията не са ни приоритет“, ако тя бе дошла от някой с възпитанието на Валери Симеонов.

Отношението обаче, и най-вече тонът, с който управляващите се обръщат към нормалните хора и към бизнеса, според мен е плюнка в лицето на всеки българин.

Текстът е от профила на Ицо Хазарта във фейсбук и е публикуван с негово разрешение. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.

 

Коментари

Чичо Форий

"както и изпълнителите от шоубизнеса"

Колко данъци е платил Милко Кавалджиев, и колко помощи е получил по програмата "запази ме"? За това че работи на черно не коментирам.

....

Голям хленч. В цял свят мерките са идентични, но у назе имаме най-мъдрите коментатори и най-агресивните ресторантьори и собственици на заведения. Надявам се Хазарта да поеме отговорността, ако заведенията напълно отворят и се повиши отново до пикови стойности заболеваемостта, а оттам и смъртността, и другия хленч след това - колко нефелни ни били лекарите и болниците.
Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

?

Ох и тоя ли е от бизнеса? Тия ресторанти колко данъци са платили? А тоя успешен творец колко е платил та се държи като велможа, съди от високо, акъл дава. Стига чалга.

Мдаа

Стига сте ревали,ако бяхме Гърция,Италия,Германия или Франция,с онези ти мерки,СМС за излизане от вас,да отидеш до магазина,тука как ли щяхте да пишете?!
Iliya Popov's picture
Iliya Popov
iliya

Нямам съмнение, че на

Нямам съмнение, че на ресторантьорите и хотелиерите им е тежко, но навсякъде по света е по-тежко, защото мерките там са на порядък по строги. Но миля, че разбират, че ние сме във валутен борд и не можем да печатаме безконтролно пари както например американците. Тъй, че всяко зло за добро!
Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

да ме простиш

Хазарт, умно момче си, но тук грешиш. Като оставим магазините в моловете, което наистина не е редно да затварят, след като други, в тях, са отворени, да "плачеш" за тия дето най- крадят и крият данъци и назначават на надници, не на договори с осигуровки -ресторантьори, собственици на фитнес зали, н е честно.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.