Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Литва обяви руската попзвезда Филип Киркоров за персона нон грата за период от 5 години. Причината е подкрепата му за политиката на Москва в Крим.

Във вторник департаментът по миграция по молба на външното министерство добави певеца към черния списък на чужденци, които нямат право да влизат в страната, съобщиха от вътрешното министерство. Забраната влиза в сила от 19 януари.

Външното министерство преди това обясни, че Киркоров е правил концерти в Крим, като по този начин е подкрепил политиката на Москва и нелегалното анексиране на полуострова от Украйна. Киркоров планираше турне в Литва - Вилнюс и Клайпеда, през юни.

"Изпълнители, които подкрепят окупацията на Крим, не трябва да се толерират в нито една демократична държава. Ние имаме твърда позиция към подобни публични фигури, следователно нямахме никакви колебания да добавим Киркоров към списъка на хората, които не са добре дошли в Литва", обяви вътрешният министър Агне Билолайте.

Отбелязва се, че Киркоров има двойно гражданство - руско и българско, което го прави и гражданин на ЕС.

По тази причина Клуб Z попита говорител на ЕВрокомисията как Литва би могла да спре Киркоров, ако той пожелае да влезе там с българския си паспорт или влезе там от друга страна членка на Шенгенското споразумение.

„Случаят е индивидуален и нямаме практика да коментираме такива въпроси“, отговори на въпроса ни Кристиан Виганд.

Коментари

Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

България

също трябва да го обяви за персона нонграта, особено след ато се разбра че е дупе и гащи с Путин.
 's picture

Бобо

Дупе и гащи

Драга този памидор може само да е дупе, за другото се искат други качества....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.