"При тези темпове на ваксинация или няма да го има този вирус, или няма да ме има мен" – така рап изпълнителят Христо Петров (Ицо Хазарта) коментира бързината, с която българската държава ваксинира своите граждани срещу коронавируса. Според него дори в Румъния и Сърбия властите действат по-бързо. 

"Не вярвам на гугъл доктори, на фейсбук доктори. Много бих искал да се ваксинирам. Бих призовал всеки човек да го прави", каза Ицо Хазарта. 

В интервю за бТВ той обясни своята позиция в социалните мрежи отпреди дни, в която коментира изказването на здравния министър проф. Константин Ангелов, че „ресторантьорите, хотелиерите... със сигурност са много важен бранш, но в момента не са ни приоритет.“

"Моят статус не бе "Отваряйте кръчмите и дискотеките", не съм душевноболен и ми е ясно, че през януари 2021 г. в Европа няма отворени дискотеки. Но не мога да приема човек на такова високо ниво да каже на някой българин, че той не е приоритет. Всеки българин е приоритет, ние сме една шепа хора и всички ние сме зависими един от друг, колкото и някой да не вярва в това. 

Навремето един европейски политик е преценил, че евреите не са му приоритет и макар методите да са се променили доста от тогава, крайният резултат се очертава да е един и същ", коментира рап изпълнителят. 

Ицо Хазарта каза, че не е говорител или защитник на ресторантьорския бранш, както някои недобросъвестни медии го описали. 

Той смята, че в обществото се създава настроение в стил – "айде, стига си ревал", всеки път, когато някой задава въпроси към властите и мерките, които предприемат срещу коронапандемията. Той увери, че по никакъв начин не подценява вируса, но държи да знае при какви условия се променят ограниченията за бизнеса, за да знае и той кога ще може да работи, както и много други българи.