Главният изпълнителен директор на Tesla и един от най-богатите хора в света - Илон Мъск, продължава да си играе с пазарите и да генерира движение нагоре или надолу на огромни активи и то само с написването на по една дума в социалните мрежи. 

След като преди дни взе участие в историческата драма с акциите на GameStop и на практика подкрепи малките играчи, пишейки просто "GameSTONK" в своя профил в Туитър, и така оскъпи акциите на  компанията за видеоигри, днес той направи същото с биткойн. 

Визионерът промени своята "биография" в социалната мрежа като единственото, което направи е да тагне "bitcoin" в определеното за това поле. Няколко часа по-късно валутата поскъпна с 14% и достигна двуседмичен връх и към момента струва почти 38 000 долара за един биткойн. Припомняме, че от началото на месеца тя достигна и до 40 000 долара, последва лек спад до малко над 30 000, за да стигнем до днешния туит на Мъск. 

През декември Мъск попита за възможността да трансферира големи части от счетоводния баланс на „Тесла“ в биткойни в диалог в Туитър с известен привърженик на дигиталната валута, пък припомни днес БНР.