Социалната мрежа Twitter предвижда въвеждането на бутон за отхвърляне на пращането - така че да имаме 5 секунди, в които можем да се откажем да пуснем съобщение в платформата, съобщи Engadget.

Подобна услуга се предлага отдавна от пощата на Google - Gmail, но не е практика в социалните мрежи. От микроблогинг платформата се надяват това да даде на хората малко време да се поколебаят и да не пратят гневно, грубо или грешно съобщение.

От Twitter и преди са се опитвали да окуражат хората да мислят повече, преди да пуснат туит. Миналата година компанията окуражи цитирането на туитове, вместо просто споделянето им - така че човек да се замисли дали не иска да коментира съобщението, което споделя. Резултатите не показаха особена ефективност.

Много потребители обаче са доволни от функцията на Gmail. И това може би е малката добра новина преди по-лошата - Джак Дорси, главният изпълнителен директор на компанията, потвърди, че се обмисля модел с абонамент - вероятно с достъп до ексклузивно съдържание и платен достъп до приложението Tweetdeck. То е удобен инструмент за маркетингови компании, инфлуенсъри и други популярни страници.