"Сега е време да поемаме нови ангажименти, защото предишните са изпълнени. Смятам, че всеки, който е честен, откровен и безпристрастен, ще признае, че когато управлява ГЕРБ, в Смолянска област се случват добри неща". Това заяви пред жители на Мадан водачът в листата на ГЕРБ-СДС за 22-ри многомандатен избирателен район – Смолян, д-р Даниела Дариткова. „Вярвам, че все още има истински десни, които ще ни подкрепят и ще дадат повече сила на нашата коалиция“, допълни тя.

Д-р Дариткова информира за инвестициите в образованието, които за Смолянска област са на стойност над 20 милиона, за големите инфраструктурни проекти – пътищата и граничният пункт, които са гордост за кандидатите на ГЕРБ-СДС.  И подчерта, че инвестициите ще продължат и в следващия мандат, гарантирайки стабилност в управлението на България.

Конкретно в Мадан финансовата подкрепа на правителството през последните 10 години е на стойност почти 7 млн. лева. С 1 250 000 лв. от тях е обновен площадът на Мадан, а с  230 000 лв.  е направена градската градина пред общинската болница с кътове за отдих, декоративно озеленяване и паркинг. Отпускани са средства също за пътна и улична мрежа.

Д-р Дариткова представи листата, като в срещата участваха Недялко Славов, д-р Красимир Събев, Екатерина Гаджева, Мария Семерджиева и Иван Кънев.

„Ние предвиждаме запазване на данъците такива, каквито са, ежегоден ръст на пенсиите. В края на следващия мандат гоним средна работна заплата около 2000 лева и ръст на минималната заплата 1000 лева. Постигайки тези показатели, ние ще продължим да гарантираме стабилност“, заяви Недялко Славов, втори в листата.

Той каза, че в Мадан се забелязва тенденция хората да мислят демократично - по начина, по който го правеха преди, когато Мадан и Рудозем бяха най-седераските общини. „Има ясно осъзнаване на демократичните стандарти за 21-ви век, готовност да се отърсят от този натиск, който им оказват различни политически сили, визирам най-вече ДПС. Надявам се хората да гласуват по съвест, а не под натиск“, допълни той.

„Ние сме земни хора в тази листа. Имаме ежедневни контакти с избирателите си. Много се радвам на куража ви. Знам какво значи да излезеш на площада с ГЕРБ-аджии. Това си е проблем тук и се надявам да имате кураж да ни подкрепите на тези избори“, заяви д-р Събев.

„За първи път дясното е обединено в България в лицето на най-старата дясна партия СДС и най-голямата дясна партия ГЕРБ. Лявото е фрагментирано и раздробено. Това трябва да ни дава сили, че ще се справим заедно и ще продължим пътя, по който ГЕРБ води успешно България в последните години. Едва ли е момент за експерименти, да се дава властта на други хора, които не знаят, не разбират и нямат опит“, посочи Иван Кънев.

На срещата в Мадан присъства  и министърът на околната среда и водите Емил Димитров днес.

„За мен съмнение кой ще победи няма. Въпросът е с колко. Много ми се иска победата да е с много, за да се състави по-лесно правителство и да не останем в безвремие. Ставайки министър, разчитах на д-р Дариткова, която тъкмо беше приела поста председател на парламентарната група и се наложи да координира цялата парламентарна дейност, а тя съвсем не е лесна. Тя ми помогна за много от законите, които трябваше да се приемат. С д-р Дариткова и с д-р Събев сме били три години заедно. Двамата, с които най-много съм работил в парламента, са в тази листа. Разчитал съм като министър и на г-жа Гаджева, която се грижи за природата да е чиста, но и за баланса с бизнеса, за да върви икономиката. На всички благодаря. Аз съм безпартиен, но се надявам да се справят много добре, защото съм виждал безвремие в предишни мандати“, заяви Димитров.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!