МВР започна да привиква десетки хора, декларирали, че искат да бъдат застъпници и да гарантират честния вот. Любопитното е, че всички „профилактирани" са  регистрирани от партията на Васил Божков „Българско лято", която се явява с мандатоносител БНО.

С партията се е свързала жена, която разказва, че призовката ѝ е връчена в 8:30 сутринта и е трябвало да бъде в 9 в полицията. Затова дори на Румяна Станкова се наложило да отиде с детето си.

От „Българско лято" съобщават, че днес са привикани в местната полиция всички техни застъпници в Ямбол и областта. Все още няма конкретна информация дали това ще стане практика и в останалите места на страната.

„Бухалките на хунтата продължават. Всеки от застъпниците ни в 31-ви МИР - Ямбол е повикан лично, за да даде показания, защо се е записал доброволно в защита на вота", съобщават от „Българско лято". И излизат с конкретно питане:

„Задаваме въпрос на МВР - Ямбол: това практика ли е за всяка партия?"

Въпросът е по-скоро реторичен, тъй като до момента не е имало подобни сигнали, свързани с нито една от останалите листи. Вероятно връзката е, че Васил Божков и „Българско лято" са откровена опозиция на сегашните управляващи, за разлика от други партии.

„Българско лято - Ямбол. Бъдете смели!", завършва съобщението за казуса, с познатия вече слоган, който в случая се оказва изключително на място.

Позиция по случая веднага зае и председателят на „Българско лято" Борил Соколов, който е кандидат за депутат с №14 и водач на листата в 24-ти МИР - София.

„Бъдете смели - да спрем натиска и да си върнем държавата", написа той в профила си във Фейсбук той.

Под публикацията се заформя дискусия. Мъж пише, че това вече се случва не само в Ямбол, а в цяла България.

Жена коментира:

„Отвратително! Вместо демокрация, вместо свобода на словото и избора, получаваме комунизъм и нарцисизъм. Толкова нагли, толкова лъжливи и самовлюбени политици надали е имало в историята на България!"

Друга дама, която също е регистрирана за застъпник, обяснява, че призовките са получени късно снощи или тази сутрин. Едва когато хората се събрали в полицията установили, че всички са регистрирани за застъпници на една и съща листа, но че никой няма представа, за какво ги викат.

Очаквайте подробности за случая!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!