"Това ще бъдат първите частни избори в България."

Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборно събитие в Бургас. По думите му Христо Иванов казва, че изборите ще са честни, но как няма да говори, че са честни, като Атанас Шарков е от неговата партия и е съветник на Янев?

„Кой пипа машините и кода? Как може да оставят на частници да организират изборите? Кой достави машините? Кой има достъп до тях? Аз им нямам никакво доверие“, категоричен бе Борисов.

„Радев е казал, че разписките трябва да се броят, да се сметнат и да се сравнят с резултата от машината. Според Радев това ще е гаранция, че изборите са честни. Това е било на 9 януари. Сега обаче вече не мисли така. Неговата ЦИК отказва да брои квитанциите за кои партии са. Защо, след като Радев им го препоръчва?“, попита лидерът на ГЕРБ.

Той подчерта, че това трябва да бъде на вниманието на ОССЕ!

„Защото Шарков, виден протестър от „Демократична България“, манипулира машините. Ако те не преброят квитанциите за коя партии са, това ще означава тежък грабеж“, предупреди Бойко Борисов. „Той бил казал, че това е наша застраховка, че ще загубим. Не! Просто искаме да преброите квитанциите и да ни покажете, че сме загубили. Петата партия казва на първата, че трябва да си замине от политиката. За да могат да станат първи. Това не е честно!“, заяви още Борисов. 

Председателят на ГЕРБ призова Христо Иванов да спре да му казва, че трябва да напусне политиката, защото не той е ходил в неговия партиен офис, нито в Министерството на правосъдието когато Иванов беше министър.

„Дръжте се нормално и възпитано, като си знаете историята. Не искам нищо от вас. Трябвало да напускам политиката… Да не си комунист станал?“, попита Борисов и посочи, че това са прийоми от тоталитарния период на България. „Снимайте лицата на хората в залата. Виждате ли мутра сред тези работещи хора? Мутрите са при Радев, мутрите са при Мая, при Слави…“, посочи лидерът на ГЕРБ и попита хората в залата кое разпознаваемо лице в листите на Слави знаят?  

„Искам да помоля нещо, изборите са си избори. Ще минат и нищо няма да се случи, защото цялата уйдурма е за да може Радев да властва над България. Никой не говори с кого ще управлява. Усещате ли плана вече? Без парламент, без право, режат и уволняват навсякъде. Нали служебното правителство само подготвя изборите? С какво право разчиства терена?“, попита още Бойко Борисов.

По думите му БСП вече е трета сила, а за две кампании Слави Трифонов се появи пред хората само веднъж. „Няма програма и само говори, че ще направи нещо друго. Дайте да го видим това нещо друго!“, призова председателят на ГЕРБ.

Бойко Борисов говори пред актива на ГЕРБ в Бургас.

Според Бойко Борисов, всичко направено от ГЕРБ е постигнато с много труд само за няколко години.

„Докато ние работехме, те ни прикачиха, че сме статукво. Само за няколко години направихме нови градове. Кое да ни изчегъртат? Кое не ни харесват?“, заяви той. По думите му в ГЕРБ няма омраза и няма завист, защото партията е много успешна. „Половината от кметовете ни не ги познавам. Толкова са много. Какво ние не сме постигнали? Изкарахме си пълен мандат. Отредиха ни да сме опозиция. Партията леко-полеко трябва да се обновява, за да имаме бъдеще“, посочи лидерът на ГЕРБ.

„Голяма мъка ги гони, като гледат нашите пълни зали и като гледат как не могат да съберат по 15-20 души. Няма да се плашите, а и да се плашите, няма да го показвате! Тръгнах по страната, само защото усетих, че плашат хората. От тези пияници няма да се плашите!“, призова Бойко Борисов хората в Бургас.

Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов бе категоричен, че на 11 юли ГЕРБ отново ще е победител.

„В това няма никакво съмнение. Преди няколко дни си дойдох от Брюксел и искам да потвърдя, че ЕНП е изцяло зад нас. Не само това, но и Европейската комисия знае какво се случва в България и на никой от тях това не му харесва. Защото е заплашена демокрацията и нашите опоненти нарушават духа на Конституцията“, заяви Митов.

Според него служебен кабинет с ограничена легитимност не може да се занимава с друго, освен да подготвя честни избори и нормално функциониране на администрацията. „Те се занимават с всичко друго, но не и с това. ГЕРБ успя да промени България видимо. Пътищата и инфраструктурата преди 2009 г. ги нямаше. Сега трябва да преминем към фазата да направим България най-доброто място за правене на бизнес. Трябва да дигитализираме икономиката и това можем да го свършим само ние, защото само ние можем да вършим работа. Образованието ни е приоритет, повишихме доходите на учителите, сага трябва да повишим и качеството на образованието. Правосъдна реформа изисква консенсус, който можем да постигнем само ние“, подчерта Даниел Митов.

„Тези избори са особено важни не просто за да защитим демокрацията, а за да покажем, че има и друг начин да се случват нещата в България. Този друг начин е Бургас. Преди години тук нямаше дори с какво да се снима човек. Сега всичко се промени заради последователността от добри избори, които направиха бургазлии“, заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Бургас Любен Дилов.

По думите му голямата задача на Коалицията е не просто да победи на тези избори, да стане първа политическа сила и да има най-много депутати, а и да покаже този друг начин, по който могат да се случват нещата. „Трябва да спечелим тези избори, за да не позволим да спрат програмата за саниране. 40 000 души в Бургас чакат с готови проекти за саниране. Трябва да решим и проблемът с въглеродните емисии. Мечтата ми е да видя България да прилича на Бургас“, каза още Любен Дилов.

„От моите обиколки в регионите на България виждам силно мотивирани членове и симпатизанти на ГЕРБ. Виждам една сила, която не може да бъде изчегъртана и ще победи на изборите на 11 юли. В Европейския парламент са изключително наясно със ситуацията в България и с всички глупости, които се вършат от предизборния щаб на Радев. Имаме пълната подкрепа на ЕНП. Те казват, че вярват единствено на ГЕРБ и Бойко Борисов, и са убедени, че ще спечелим изборите“, заяви в Бургас евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ