Когато Слави ме водеше в Учин дол да се изфука пред майка си и сестра си, че сме приятели, знаеше ли кой съм?

Това попита председателят на ГЕРБ Бойко Борисов във Варна, по време на предизборно събитие на партията. По повод думите на Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ (пред в. "Сега") по адрес на ГЕРБ, че не преговарят с терористи, Борисов го посъветва когато високи, дълги, силни хора се карат, да се държи настрана.

„Понеже Слави Трифонов пише на неговите плакати „Нещо друго“ и мен ми е интересно това другото, ако е по-хубаво, да гласуваме и ние за него. Ама ние като не знаем… И само казах, дайте да дебатираме по тази тема! Кое е другото? Ако е по-правилно, ще ръкопляскаме. Ще го свършите, не само няма да ви пречим, но ако имате нужда, с нещо ще ви помогнем. Той отговорил, „с терористи американците не преговарят“, обясни Борисов. 

„Народът е казал: „Когато атовете се ритат, магаретата нямат работа там“. Мога и да съм още по-цветущ, защото да сравниш нас с терористи… Ние, които разкрихме и обявихме Хизбула за терористична организация. Имаме наградите на всички антитерористични служби в света. От камината на Белия дом до Версай в Париж, от Кремъл до Берлин, от Япония, Китай, Корея, навсякъде е свирен българският химн, та до Иран, когато съм бил аз там. И то по колко пъти!? И няма да забравя „Да, България“, когато водих при Меркел, колко бяха тогава доволни“, припомни председателят на ГЕРБ. 

Неговия вожд и учител Слави Трифонов, дали е знаел, когато ме е водил в Учин дол, да се изфука пред майка си и сестра си, че сме приятели, заедно с жените си бяхме, аз го возех. Майка му беше страхотна жена, и сестра му…, прекрасни хора. Единственият спор с него сме водили кой е от по-бедно семейство. Аз от Банкя или той от Учин дол. Тогава той знаеше ли кой съм? Когато си ходехме на рождени дни, по ресторанти, по кина години наред. Какво Ви става бе хора? Ето Ви властта! Взимайте я, управлявайте! Покажете кое е другото! Иначе ние нямаме претенции към вас. Не говорете такива глупости! „С терористи не преговаряме“, а като идвахте у нас, не бяхме ли терористи? Вие сте съучастници тогава и наказанието е едно и също“, посочи още  Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ призова опонентите да се държат така уважително, както той се държи към тях.

Според Бойко Борисов, за да се развие още Варна, е нужна автомагистрала „Хемус“. „Ако и това са направили, да вземат парите, които осигурихме за „Хемус“, те са ни направили най-голямата услуга. Ако има гражданско общество, трябва да излязат да ги бият с камъни. Без „Хемус“ в Северна България нищо не може да се случи. Когато дойдохме ние, нямаше дори проект за магистралата. След Правец 30 години висяха колоните, докато се направи. Не стойте и не ги чакайте. Поемам ангажимент да довършим това, което сме започнали, ако Вие ни дадете вашия глас“, категоричен бе Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че няма неизпълнени обещания. „Преди 4 години обещахме двойно увеличение на учителските заплати и го изпълнихме. Успях да Ви преведа през най-тежката финансово-икономическа криза. Направих Брутният вътрешен продукт над 120 милиарда. След това ни сполетя миграяционната криза. В България сведохме миграцията до нула, а си спомняте бунтовете в Харманли, Враждебна, Овча купел. И последно - Ковди-кризата. Само преди година бяхме в ужас какво се случва. С проблемите на пандемията лягах и ставах. Оказахме се в един момент без ваксини. Обиколих Европа и осигурих 3 милиона ваксини. Всички най-модерни ваксини са у нас – Астра, Пфайзер, Джонсън, Модерна“, припомни Борисов.

По думите му днес всеки човек в България може да отиде и да си избира ваксина.

„Но те убиха ваксинационния план. През септември и октомври ще ни връхлети COVID отново със страшна сила. Ще влезем в кризата тогава, когато ваксините ще са с изтекъл срок на годност, а нови няма да ни доставят“, предупреди Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че сега в програмата на ГЕРБ залагаме освен увеличението на учителските заплати, и това за медицинските работници.

„Искам ясна сметка, точна, за 4 години двойно увеличение на заплатите на санитар, медицинска сестра, лекар. Това ще бъде нашата армия срещу COVID-19. Никъде в Европа нямаше облекла, маски, шлемове. Всички това произведохме за седмици, за да се справим с пандемията. И те сега искат да ни чегъртат за благодарност. Ами вземете нещо да направите, а не се занимавате с нас“, призова Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ посочи, че днес Съюзът на съдиите в България казва, че двама висши представители на изпълнителната власт – министрите на икономиката и на регионалното развитие, са отправили недопустими критики по адрес на съдия.

„Това, ако го бяха казали мои министри, щяха да бъдат уволнени веднага. Никаква реакциите обаче няма от партиите, които седят зад това правителство“, подчерта Борисов.

„В последно време чувам упрека, че сме сами. Като гледам хората в залата, явно не сме сами. ГЕРБ не е устава, не е програмата, не е ръководството, ГЕРБ са хората. Затова сме силни“, заяви заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. По думите му, политиката е инструмент на обществото да управлява себе си, да се развива и да върви напред. „Политиката е изкуството да живеем заедно в мир, в сговор и да се развиваме като общество. Никъде не съм чел, че политиката е да надвикаш другия, да му се скараш и да го изчегърташ. Това е постижение на нашите опоненти“, посочи той.

По думите му, сега сме в режима на изстъргването. „Добре, че тръбите на Балкански поток са под земята, защото ще им е трудно да отидат да ги извадят. Това е проект, от който българските граждани ще получат 9 милиарда лева, а проектът струва 3 милиарда лева“, обясни още Дончев. Според него, безспорно Варна заслужава магистрала и нова голяма индустриална зона, която да даде шанс да се появят фабрики и нови инвестиции. „Не искам да призовавам да биете някой и да воювате с някой друг. Нашата война е с бедността, невежеството, неграмотността и разрухата“, категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС във Варна проф. д-р Костадин Ангелов заяви, че комунизмът свършва тогава, когато свършат парите на другите. „Това се случва в момента. Тези хора спират развитието на Варна и на България, като спират магистрала „Хемус“, подчерта той.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!