Държавната консолидационна компания (ДКК) - мегахолдинг с капитал от над милиард лева, има нови директори от няколко дни. Двамата, назначени от предишния икономически министър  Кирил Петков - Валери Белчев и Анастас Гогов, са вече освободени, а на тяхно място Даниела Везиева е назначила Александър Михайлов и Чавдар Христозов. 

И ако за освобождението на Белчев обяснение има - той в момента заема поста на финансов министър, то е напълно неясно, все още, какво е наложило смяната на Анастар Гогов, който спечели конкурс в началото на август и за който Кирил Петков бе заявил, че се надява да стане изпълнителен директор. Новите управленци също са минали конкурс, което означава, че разместването е било ясно отдавна. 

Важно е да се знае, че Михайлов и Христозов са представителите на държавва в Надзорния орган. Същото се отнася и за третия назначен - Ваня Караганева, която бе назначена като "независим" член от Кирил Петков, тоест и тя вече е част от квотата на държавата. 

Факт е обаче, че справа в Търговския регистър показва, че Везиева е уволнила Гогов едва 5 дни след като е встъпила в длъжност. 

Иначе - новите лица са опитни, но не и известни на обществеността. Алесандър Михайлов е бил изпълнителен директор на държавната "Кинтекс", но само малко над една година. Работил е и в други държавни структури, но най-много време е прекарал в частния сектор. Предполага се, че именно опитът му във военнопромишления комплекс е изиграл роля за спечелване на конкурса, тъй като огромна част от производството ни е точно под шапката на ДКК. 

Не е ясно обаче дали Михайлов ще продължи политиката на Кирил Петков за разграждане на мегаструктурата и например - изваждането от нея на военния завод ВМЗ "Сопот". Видно е обаче, че смяната на директора на завода е стопирана от Везиева. 

Чардар Христов е бил зам.-председател на държавна Агенция "Държавен резерв и военно-временни запаси" по време на тройната коалиция, което поражда съмнения, че е бил пратен там от ДПС.