„Основният ми приоритет е стабилността на българското общество, защото съм силно притеснен от кризите, които ще се стоварят върху България след Нова година. Трябва да се намерят точните решения, а държавният глава да не се конфронтира с парламента и правителството“, заяви пред БГНЕС кандидатът за президент на Национално обединение на десницата с номер 7 Горан Благоев.

Антиваксърското говорене вкарва хората в тотална паника. Като държавен глава бих инициирал много масова информационна кампания за необходимостта да се ваксинираме.

Румен Радев, за съжаление стана, жертва и на политическата сила, която го издигна, и на прекомерната си амбиция, че може да направи своя президентска партия. Всеки един държавен глава, който се заиграе с партия по време на своя мандат, мисля, че рано или късно стига дотам, докъдето стигна действащият президент.

За мен голямата му грешка е, че първо той внесе тотално разделение в българското общество много преди съперничеството му с Бойко Борисов, внесе разделение по отношение на ваксинирането и неваксинирането. Самият той подаваше много противоречиви сигнали.

Другият голям проблем е, че Румен Радев не направи нищо за ограничаване на руската сфера на влияние в България, за спиране на руското влияние, напротив, той всячески ни демонстрира, че е за задълбочаване на това руско влияние. И мисля, че няма нужда да губим време да изброяваме факти, те са очевидни за всеки нормален българин.

Голямата ми болка свързана с Румен Радев е това, че той е на път да провали казуса с РС Македония. Македония е голямата българска болка, но ние трябва да бъдем реалисти. Трябва да гледаме това, което е най-важно за нас и за Северна Македония. А за РСМ е важно да влезе в ЕС, но, влизайки в ЕС, това да не стане на всяка цена.

Опасявам се, че Румен Радев понеже досега не показа мъжеството да отстоява българския национален интерес, ще вкара урболешката РСМ В ЕС, зачертавайки българския национален интерес, колкото и да се опитва да ни убеждава в другото. Ако ти искаш да отстояваш българския национален интерес, той преди всичко се защитава не в Скопие, а в Брюксел.

Румен Радев, като държавен глава, в чиито прерогативи е външната политика на страната, трябваше да направи ежемесечни срещи със своите колеги президентите на европейските държави, с лидерите на ЕС и да убеждава непрекъснато. Ние имаме тези и тези позиции, защото тези хора са част от нашата общност, от нашето българско землище, от нашия български етнос, в един момент имаме обща история, в друг споделена. Същевременно през 1941 г. българската войска и администрация не са посрещнати като окупатори, както твърдят след 1945 г. титовите клакьори, а са посрещани като освободители.

Ето това трябваше да направи един държавен глава и аз гарантирам, че, ако бъда държавен глава, ще го направя.

През тези 30 години това съм доказвал. Не ме интересува как ще ме погледнат във Вашингтон или Москва, интересуваме този народ да се чувства достойно и да си отстоява своите каузи и ценности. Необходим е баланс по отношение на Великите сили и мисля, че България е просперирала винаги когато има баланс, а не когато се люшкаме между двата геополитически центрове.

Национално обединение на десницата е с номер 7 за изборите за президент и вицепрезидент на 14 ноември. Изборът е само и единствено във вашите ръце.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ