"Здравно неосигурените трябва да започнат да се осигуряват. В противен случай те ще могат да разчитат единствено на така наречения спешен пакет. Останалите ще имат базов пакет, така че всеки здравно осигурен ще може да се лекува от всичко, което ни разболява и от което умираме"

Това заяви пред Би Ти Ви здравният министър Петър Москов. 

"Тези, които ме обвиняват, че правя апартейд, през годините са ползвали държавни пари за интеграция на ромите. Може би за това ме обвиняват сега." Такъв бе коментарът му по повод отправените срещу него остри критики за расизъм и ксенофобия в изказванията му за ромите.

Позицията на Реформаторския блок по промените в пенсионното осигуряване е ясна, допълни Москов. Според него премиерът Бойко Борисов бил използван за определени неща, но това не било хубаво. Има ясно коалиционно споразумение, където са разписани механизмите за вземане на решение. Погрешен ход бил определени решения да се вземат ad hoc, веднага, без зачитане на догвореностите.

От този дисбаланс в мнозинството изгода има ДПС. Една от целите на коалицията е била Движението да бъде изолирано от властта.

На няколко пъти водещата попита Москов дали би останал министър при задкулисието, което виждат хората.

"Ако нещата, което правителството си е поставило като стратегия, не станат, първото нещо, което ще направя, е да се оттегля", отговори накрая миинистърът.

Той скастри и депутатката от БСП Мая Манолова и я посъветва да говори "по-тихо за болниците". Миналата седмица тя го репликира в парламентарната зала. Това стана, докато той изнасяше данните от доклад за голяма областна болница. В него се споменава как някои си Лимончо, Портокалчо и Индиана Джоунс записват болни от една болест като страдащи от друга болест и ги пращат на по-скъпа клинична пътека.

Москов отново отказа да назове истинските имена на тези хора. Но добави, че ще попита прокуратурата и, ако тя сметне, че огласяването на тези имена не застрашава следствието, ще ги съобщи още днес.