Сигнал за полицейско насилие в Банско проверява МВР. Той е бил подаден от потърпевшия - местният жител Радослав Сарафов, който твърди, че безпричинно е бит нападнат и бит от служители на жандармерията.

За случая разказа Нова тв, която е била потърсена от Сарафов, който е известен в града с професията си на ковач.

Той твърди, че е бил пребит през нощта в събота срещу неделя от служители на жандармерията. В момента се чувства добре, има болки, но е без сериозни наранявания. Веднага след инцидента, станал в индустриалната зона на града, Сарафов е подал сигнал в полицията.

Ето какво разказва. Понеже с колегите му имали голяма поръчка и работели и в събота, останали да се почерпят след работа. Оставил колата си около полунощ при цеха и тръгнал да се прибира пеш към къщи. На сто метра от цеха му се обадил колегата му Георги Делиев и го помолил ако иска да изчака малко други двама колеги, за да не се прибира сам. Радослав казал "Добре" и останал да чака. 

"Свалих телефона, бях на два метра от патрулната кола на жандармерията. Отвори се задният прозорец и отвътре човекът попита: "Какъв си ти, бе?". Аз отговорих: "Какъв съм. Ето какъв съм". И ми се каза още: "Разкарай се от тука, изчезвай веднага!". Казах им, че чакам колегите и тръгваме", разказва Сарафов.

Попитал полицаите защо го заговарят. Те отвърнали, че им пречел да работят.

"Моята реакция беше: "Какво да ви преча, аз не съм върху патрулката, а съм на улицата". Явно това нещо ги провокира по някакъв начин. Излезе човек от шофьорската врата и директно ме изрита в коляното. Паднах на земята и започнаха да ме ритат", продължава с разказа си мъжът.

В това време колегите на Сарафов се задали по улицата и като видели какво се случва, се обадили на спешния телефон 112. Сарафов твърди, че именно те са станали причината служителите на реда да спрат с агресията.

"Ако ги нямаше, сигурно щяха да ме смелят. Аз бях на земята и ме мачкаха. Хората си бяха решили", добави той.

Мъжът посочи, че не са му поискали лична карта, а за ситуацията няма и съставен протокол. "Да ме арестуват, ако съм бил агресивен по някакъв начин, да ми сложат белезниците".

"После дойде екип полицаи - много културни и възпитани момчета, които попитаха какво се случва. Те ми потърсиха лична карта - нормално. И това беше. Прибра се жандармерията в колата, ние се качихме в таксито, срещнахме се с адвоката и отидохме в полицията, за да пишем жалба. Това беше", продължава Сарафов.

Той посочи, че не познава служителите на жандармерията, които твърди, че са го нападнали. Единият бил с маска, само очите му се виждали, вторият около неговата възраст, а третия - около 30-годишен.

Сега уточнява, че не търси сензация или реванш, но ще отстоява правата си.

"Тези хора си бяха навили на пръста да бият някого тази вечер. Да им мине дежурството, просто да си разнообразят вечерта", допълни мъжът. 

Приятелят му Георги също разказва за случая - как е попитал полицаите какво правят.

"Това е човек художник, баща на две деца, какво ви е направил", казал им. - "Човек на почти 50 години. Какво ви е направил да го тъпчите?"

"Големият бияч се беше скрил. На шофьорското място седи и си играе на телефона. И аз му казах: Излез, бе човек. Излез, представи се кой си", продължава Делиев.

Обяснява си агресията като "комплексарщина, нищо повече".

От полицията са обяснили пред Нова тв, че започва вътрешна проверка по случая, за да се изясни дали служителите на жандармерията са превишили правата си.