Европейските страни, които не са зависими от руския газ, трябва да са солидарни с тези, които са зависими. Това заяви днес председателката на Еврокомисията Урсула Фон дер Лайен. Затова всички трябва да намалим потреблението с 15%, смята ЕС. България обаче не може, твърди червен евродепутат.

БСП ще върне мандата в петък, стана ясно днес след среща на ръководството. Не е ясно дали Нинова и съпартийците й обмислят да се опитат да удължат живота на настоящото НС, за да бъде избран нов шеф на КЕВР. Но едно е сигурно - нов кабинет няма да има, след като от "Има такъв народ" в крайна сметка се оттеглиха от преговорите.

А техният лидер Слави Трифонов днес се почуства длъжен да бъде "прям" в иронично признание, че е "мафиот". За такъв го били обявили всички - българските граждани, Кирил Петков, Лена Бориславова, дори "Гугъл" и "Уикипедия", затова Бойко Рашков трябвало да го арестува. Поне за 24 часа.

Според Любен ОБРЕТЕНОВ от Клуб Z Христо Иванов трябва да говори и на електората така, както в записа на среща на "Демократична България", обявена от опозицията за "скандална". 

Българската браншова камара "Пътища" пък обяви, че в сряда ще започне безсрочна национална стачка. Секторът бил хронично недофинансиран, българската държава "престъпно" не съумявала да завърши основните си пътни артерии - явно проблем само в последния мандат според Камарата.