Предсрочните парламентарни избори вече не са само „усещане за неизбежност“, а факт. След като днес от „Има такъв народ“ дадоха да се разбере окончателно, че нови отцепници или подкрепа като парламентарна група за съставяне на правителство в рамките на този парламент няма и не може да има. Остава въпросът - на втори октомври ли ще за изборите? 

А коалициите вече са във фурната - "Демократична България" обяви, че ще оправи предложение за общо явяване с "Продължаваме промяната".

И докато говорим за коалиции - на хоризонта май се очертава една доста странна такава. "Има такъв народ" и ВМРО не са водили разговори, но мълвата вече ги събра. Да, и ние предположихме, че ще се казват коалиция "Македония-я-я-я!"

Доклад на работна група в парламента опита да покаже какво се случва с руския газ и доставките до България. Очаквано - той разпали бесен дебат в парламента, от който не стана ясно само едно. Защо ГЕРБ и ДПС си искат "Газпром" обратно?

Късно вечерта депутатите в комисията по енергетика решиха - поне временно - един тежък проблем. Комисията за енергийно и водно регулиране ще има председател - Иван Иванов. Той бе шеф на регулатора до февруари, когато бе избран Станислав Тодоров, чийто избор бе обявен за незаконен от КС. Иванов поема поста временно до избор на нов председател.