Днес бе последното заседание на 47-ото народно събрание, на което се възлагаха големи надежди за реформи, ново начало, нов път и т.н. и т.н., но в крайна сметка то дори не успя да изтънцува докрай едно лято.

А от трибуната и днес продължиха същите словесни престрелки. Едните говореха за корупция, мафия, недостатъчна воля за реформи.

Другите определиха свалените управляващи като аматьори и отправиха закана, че ще им покажат “как се прави”, ако спечелят вота през есента.

След броени дни президентът Румен Радев ще назначи поредния си служебен кабинет - четвърти откакто е на "Дондуков" 2. Вижте кои са най-спряганите имена за премиер и министри.

На този фон международният ни редактор Веселин Желев призова: Стига сте ме плашили със зимата.

Ако още не сте, прочетете този коментар.

В ГЕРБ скрито са работили в интерес на “Газпром" - цели 12 години, пък заяви премиерът в оставка Кирил Петков.

Колкото до войната, Германия се е съгласила да продаде 100 самоходни артилерийски установки "Панцерхаубице 2000" (Panzerhaubitze 2000) на Украйна, предава руската редакция на Би Би Си.

Те се смятат за едни от най-добрите в света, отбелязва медията. 

А британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви, че Русия търпи провали в "много области" на своята война в Украйна. И е възможно президентът Владимир Путин отново да промени своята стратегия, опирайки до план Г, тъй като другите са се провалили.