Ако питате премиера Кирил Петков, днес е един добър ден за българската демокрация. Първо, той си говорил с американския президент Джо Байдън. И Байдън, казал, че му вярва. На всичкото отгоре имаме и снимка за доказателство. 

За разлика от президента, който също се видял с Байдън и уж говорили. Ама снимка няма. А без снимка е съмнително…. 

Не можахме само да разберем за каква “политическа вихрушка” говори Кирил Петков. Може би е имал предвид “върхушка”. Защото засега поне по думи на негови депутати от “Продължаваме промяната” не очакват политическа вихрушка т.е. предсрочни избори.

Петък обикновено е само ден на майстора, но днес имаше опити да се превърне в ден за умиране. Един руски сенатор “погреба” Жириновски, а той се оказа в стабилно състояние, но все още в болница с Ковид. Нищо че си бе сложил цели осем ваксини от руските. 

За сметка на това амурският тигър Путин от Минесота съвсем умря, докато ги принуждавали да произвежда семенна течност. Този Путин е загуба за човечеството: все пак е ценно да се размножава, че има само 500 от неговия вид на планетата. 

Другият - Кремълският, бе обявен официално за фашист от руски икономист. Но не изглежда да му пука особено.

България, която най-накрая се отчете с доста масово шествие в подкрепа на Украйна, което надмина по мащаб протестите срещу Пеевски, се оказа не съвсем добре ориентирана геополитически. Съжаляваме да го напишем, но всички, които мислят, че десетките хиляди хора с украински знамена на жълтите павета са представителна извадка, трябва да видят едно изследване на “Галъп”. 

 
Така че е ясно кой кого ще обявява за персона нон грата в България - Петков Митрофанова или Митрофанова Петков. Особено след поредното сериозно конско, което посланичката дръпна на премиера. 

Това е! Вихрушка по върхушката!