"Ще продължим с гражданския контрол". Това обяви организаторка на снощния протест пред президентството под надслов #ГАZwithme. Демонстрантите настояват за газова диверсификация на България и са особено загрижени от решението на служебния кабинет да разглежда "Газпром" като потенциален източник за енергийните нужди на страната ни. 

Служебното правителство разкритикува "газовите" демонстрации. Първо енергийният министър Росен Христов заяви, че протестиращите са десетки пъти по-малко от гражданите, които са загрижени за това как ще се отопляват.

По-късно, мимоходом с новината, че правителството ще отпусне 800 милиона лева заем на "Булгаргаз", служебният премиер Гълъб Донев изтъкна, че държавата не се управлява с "хаштагове".

Служебният правосъден министър Крум Зарков обяви, че ще изиска от Конституционния съд задължително тълкуване на въпроса с осъществяваното от главния прокурор на "надзор за законност": "...Който ние считаме, че се тълкува от прокуратурата по много по-широк начин, отколкото е бил залегнал в главите на хората, които са писали Конституцията", обяви министърът. 

Политически затворник номер 1 в Русия измисли ново изтезание за своите тъмничари. Алексей Навални създаде затворническия профсъюз "Промзона". Вече се похвали и с първи успех - осигури по-удобни столове за затворниците-шивачи. Навални не бере грижи дали ще спечели съмишленици за каузата си в затвора: "Профсъюз от един човек? Също не е лошо. По-добре отколкото съвсем без профсъюз", уверява той.