Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цената на природния газ за август, в размера на увеличението, поискано от "Булгаргаз". Така, за един мегаватчас от синьото гориво ще се плаща 298 лв. Надеждата е, че през октомври цената ще падне. А през септември? 

Президентът Румен Радев продължава несвойствените си дейности. Той проведе среща със строителите на интерконектора с Гърция и им обясни, че той е много важен за България. Те му казаха, че знаят това...

И докато сме на президентството - Илияна Йотова обясни на българското гражданство, че и Радев имал вина за ситуацията у нас. И тя била, че дал шанс на Петков и Василев. А те пък трябвало да си посипят главата с пепел. С една дума - закачки...

Делян Славчев Пеевски отново е в новините! Този пък като жалбоподател. Младият успял българин подал искане за отпадането му от американския списък "Магнитски, защото смятал, че включването му в него е неоснователно. Да видим. 

Руската федерация го закъса и за войници. Но пък решение там си имат от много отдавна - набират си наемници от затворите. Чиста работа. 

Накрая - световноизвестният писател Салман Рушди бе нападнат в Ню Йорк, минути преди да изнесе лекция. Преди години иранският аятолах Хомейни издаде фетва, осъждаща Рушди на смърт. Към този момент не е ясно състоянието на писателя.