Не, руско отстъпление няма. Има маневри. Макар сутринта да бе съобщено (по анонимен източник), че силите на Путин отстъпват от ядрената централа Чернобил, Чернигов се озова под обстрел. Все пак, руснаците спазиха уговорката за отваряне на коридор за евакуация на цивилното население от опустошения Мариупол.

Речено-сторено. Путин си поиска рублите за газа. Или по-точно - да му плащаме в долари или евро, а руснаците сами ще си ги конвертират. 

Въпросът е - ако Западът се съгласи - за какво бяха всичките санкции?

У нас. Нищо ново под слънцето. МВР атакува прокуратурата, прокуратурата отвърна на МВР, а после влезе в ДАНС, като пътьом (май) е поискала от НСО да й предостави записи кой влиза и кой излиза от Министерския. Разбрахте ли? Добре. Започваме отначало. Бойко Рашков се оплака, че ведомството внасяло материали в обвинението, а то мълчи. Обвинението обаче не само не замълча, ами направо отрече. Паралелно влезе в ДАНС да търси руски шпиони. Но какво (ако) е търсило в Министерския съвет - ни дума, ни вопъл, ни стон.

И понеже напоследък всичко е "руско" - американското посолство отрече твърдението на вицепремиера Асен Василев да му е водило онази компания със съмнителните руски капитали, както той твърди, че е станало. Але, хоп!