Северна Македония продължава бавно да отстъпва на България по спорни исторически теми, стана ясно след поредно заседание на историческата комисия. Македонските историци са признали, че цар Самуил е български владетел, управлявал българско царство с център на съвременната им територия.

Ден, след като Украйна порази наемниците от "Вагнер", и месеци на систематичен провал на руската бойна техника срещу американските и европейски оръжия обаче не спряха диктаторът Владимир Путин да я предложи на всички свои съюзници. В Африка, Азия и Южна Америка. Те били с години и дори десетилетия по-развити от конкуренцията. Путин предлага на съюзниците си и да обучава техни войници - не е ясно дали на терен в Украйна или не.

Няма загинали, но има тежко ранени след нелепа катастрофа с автобус на АМ "Тракия" снощи. Човешка грешка, твърдят от прокуратурата. В тази част на магистралата няма проблем с настилката, обяви пък служебният регионален министър. Две деца чакат операция в Пирогов, един възрастен ще остане без крак.

Напрежението между Китай и Тайван продължава да се покачва, след като днес Поднебесната империя обяви нови военни учения около независимия остров. САЩ не признават тази независимост, но твърдят, че ще се намесят, ако Китай започне инвазия, и изпращат поредна делегация към Тайпе.