Облекчения визов режим на руснаци за държави от Европейския съвет отива към своя край следващата седмица. Поданиците на Путин ще могат да влизат в някои европейски държави - без тези, които напълно ги блокираха, като Чехия - но ще им е доста по-трудно и скъпо да пътуват в "прогнилия" Запад.

ЕС постигна сериозен успех днес и на Балканите - Сърбия и Косово вече няма да ограничават свободното придвижване през общата си граница. Косовари и косовски сърби ще могат да ходят до Ниш или Белград със своите, косовски лични документи, стъпка напред след скорошното повишаване на напрежението между западните ни съседи.

Николай Хаджигенов и Арман Бабикян станаха поредна от малките политически сили, които се отказаха от участие в предстоящите парламентарни избори. Те влизат в клуба на Татяна Дончева и Цветан Цветанов, които също решиха да пропуснат този вот, вероятно очаквайти той да не доведе до пълен мандат.

Кирил Петков и енергийният министър от служебния кабинет - Росен Христов - влязоха в задочен спор днес за това имало ли е слотове за танкерите, които кабинетът на ПП уреди, а кабинетът на Радев отказа - без един, с което ни постави в ситуация отново да преговаряме с "Газпром". "Твърденията на Петков не отговарят на истината", написаха от министерството на Христов в хаотична и анонимна позиция до медиите.

Украински деца се обучават в омраза към Украйна, употреба на оръжие и метални детектори, на специални летни лагери в Донбас - близо до окупирания Мариупол. От месеци украинските власти и независими наблюдатели съобщават, че Русия целенасочено се опитва да обърне децата на Украйна срещу нея - или да ги отвлече далеч от родината, нещо, което според международните закони е геноцид.