Украйна все пак е успяла да потопи флагманът на руския флот в Черно море - крайцерът "Москва". За потапянето на кораба си призна пред руската държавна агенция руското Министерство на отбраната. Според тях обаче, на кораба спонтанно избухнал пожар и взривил боеприпасите - нито дума за украинските ракети.

Бившият премиер Бойко Борисов пък отбеляза победа в съда - срещу ареста му на 17 март, който не доведе до повдигнато обвинение, а днес бе обявен за незаконосъобразен от Софийски районен съд, а полицията дължи 300 лв на лидера на ГЕРБ за съдебни разноски. МВР обжалва.

Тази сутрин номинацията на "Има такъв народ" за Съвета за електронни медии Мартин Карбовски обяви, че се оттегля от надпреварата за двете места от квотата на Народното събрание. Малко след това и самият Трифонов обяви, че няма да предлага друг кандидат. ПП, ДБ и "Възраждане" предложиха кандидати, първата партия - в последния момент.

Милиардерът Илон Мъск разкри истинските си намерения - иска да купи 100% от Twitter и да стане единствен акционер, а не прост член на борда на директорите. 

Старшият треньорът на "Левски" Станимир Стоилов обяви, че все пак остава в клуба, след като вчера обяви, че ще напуска българския футбол. Колегата му в ЦСКА-София пък обяви оставката си след победа - с 2:0 над "Славия" в първия полуфинал за купата на България.