Идва ли краят на ерата "Елизабет II"? Здравето на Кралицата e сериозно влошено и лекари бдят над нея денонощно, съобщиха от Бъкингам. При нея в двореца Балморал пристигнаха децата на монарха (Чарлз, Андрю, Едуард и Ан), както и внуците ѝ Уилям и Хари. "Мислите ми и мислите на цялата страна са с Нейно величество и семейството ѝ в този тежък момент", обяви премиерката Лиз Тръс.

Украинската армия освободи над 20 села в Харковската област. Войските са нахлули на 50 км навътре в окупираните от Русия територии, като заплашват да нарушат ключовата за руската офанзива линия Балаклея-Купянск-Изюм.

Европейската централна банка (ЕЦБ) вдига основния лихвен процент със 75 базисни пункта и така той достига до 1,25%. Решението от днес е безпрецедентно увеличение в историята на банката и е продиктувано от ускоряващата се инфлация в еврозоната. 

Държавната агенция за национална сигурност е влязла на проверка в "Булгаргаз" и Министерство на енергетиката. Изискани са документи, свързани с работата на предишното ръководство на обществения газов доставчик. Смята се, че проверката е извършена по сигнал на ГЕРБ срещу т.нар. посредници, заради които цената на природния газ до България била поскъпнала. 

Поредно брожение по оста ново-старо ръководство в Държавната консолидационна компания (ДКК). Този път става въпрос за търговски спор за 75 милиона лева, озовал се в съда, за изчезнали документи, които ДАНС ще търси и за мълчание от страна на бившата изпълнителна директорка Смиляна Нитова. В следствие - ДКК може да изгуби делото и да претърпи щети за 50 милиона лева.