До 15 октомври гражданите могат да правят предложения кои пътища да бъдат включени в  инвестиционната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2023 г. за текущ и основен ремонт на участъци от републиканската пътна мрежа – автомагистрали и пътища първи, втори и трети клас.

Това съобщиха днес от ресорното министерството на регионалното развитие и благоустройството. Според информацията, разпратена до медиите, в момента АПИ разработва процедура за приоритизиране на дейностите, изпълнявани по републиканската пътна мрежа със средства от държавния бюджет.

"Целта е да се подобри процесът по планиране на дейностите за проектиране, строителство и поддържане на пътната мрежа за всяка календарна година", пишат от АПИ. 

Гражданите могат да изпращат предложения и сигнали, включително снимки и видеоматериали, чрез форма за подаване на предложения за пътища с необходимост от ремонтни дейности, на имейл адрес: signali@api.bg. Формата за подаване на предложения е публикувана на интернет страницата на АПИ, в рубриката „Предложения и сигнали“ – формуляр."

Подобна инициатива имаше и по времето на предишния редовен министър Гроздан Караджов. Той дори се срещаше редовно с граждани и приемаше техните заявки. Обещанието му бе, че през 2022 година ще се ремонтират над 3000 км републикански пътища, но това така и не стана, заради неразбирателството за финансирането с представителите на "Продължаваме промяната" в правителството.