Очакваната от няколко дни рокада в Агенция "Пътна инфраструктура" се случи днес. Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков назначи Иво Иванов за председател на Управителния съвет. Досегашният председател Тодор Василев и Асен Ненчев - член на Управителния съвет на АПИ, са освободени.

Иво Иванов е завършил "Международни отношения" в Нов български университет и е специализирал в Оксфорд. Магистър инженер е по "Транспортен мениджмънт и логистика", Висше транспортно училище "Тодор Каблешков". Работил е в екипа на омбудсмана. След това е бил директор на дирекция "Комуникация и информация" в АПИ. Иво Иванов беше директор на Националното тол управление.

Членове на Управителния съвет на АПИ са Теодора Василева и Николина Чапанова. 

Теодора Василева е завършила "Право" в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". От завършването си досега е управляващ съдружник в Адвокатско дружество "Йовчев, Чочеви и партньори". 

Николина Чапанова е дългогодишен служител на агенцията. Тя е юрист, завършила е "Международно право и международни отношения" в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Член е на Управителния съвет на АПИ от 7 февруари 2022 г.