Русия изплю камъчето и в блиц-порядък след абсолютно "съветските" референдуми обяви кога ще присъедини 4 нови територии. На 30 септември нападнатите и откраднати от Украйна Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие вече ще си станат "техни".

На фона на това ЕК отговори, като санкционира "философа на/зад/под/над" Путин - Александър Дугин. Рестрикции отнася и вокалът на любимата на руския лидер "Любе" - Расторгуев. Поне армията ще разшири ареала на турнетата му с новите републики. И дотам...

На фона на това след десетилетия нашата Комисия за защита на конкуренцията откри, че "Лукойл" май "е част от вертикално интегрираната група Лукойл, която оперира по цялата верига - от производството на горива до крайната им реализация и притежава силно развита складова и транспортна инфраструктура, което представлява конкурентно предимство".

И докато ние се поздравяваме с "дай пет" за този голям напредък (не че има глоба или нещо!), Гърция заобиколи Кремъл с доставки от френската "Тотал". Да напомним, че Гърция е много по-уязвима от нас, защото произвежда и тока си от газ.

Абе, какво стана - от онзи телефон вдигнаха ли му на министър Росен Христов?