"Реал" (Мадрид) отново спечели "своя" турнир - Шампионската лига. С почти перфектно изпълнен тактически план, "лос меренгес" победиха "Ливърпул" на финала в Париж с 1:0 и седнаха на трона за 14-и път в сезон, в началото на който мнозина ги бяха отписали.

Двубоят на "Стад дьо Франс" мина през перипетии, като се почне от отнемането на домакинството на Санкт Петербург. И двата отбора протестираха заради малко получени билети, което е нещо обичайно. 

Край Айфеловата кула се стекоха около 100 хиляди запалянковци от цял свят по данни на френските власти. Феновете на "Ливърпул" бяха около два пъти повече. В деня на мача някои от тях наемаха моторни лодки, за да прекосят Ламанша, тъй като полетите им бяха отменени.

Стигна се до прецедент - началото на сблъсъка се забави с близо 40 минути не заради изстъпления на привърженици (или футболни хулигани), а заради лоша организация. Хиляди "червени" се оказаха извън "Стад дьо Франс" малко преди началото, така организаторите обявиха, че програмата и първият съдийски сигнал се отлагат първо с 15 минути, а след това с половин час.

Мачът вървеше, а фенове на "Ливърпул" все още влизаха на трибуните. Сега две от страните - УЕФА и английската, се винят една друга за грандиозния гаф.

Но двубой имаше, а имаше и пъстра програма, в центъра на която бе една от най-големите поп звезди на нашето време - Камила Кабело. В ложите освен част от елита на футбола (например Зинедин Зидан със съпругата и двамата си синове) видяхме още испанския крал Фелипе VI, Рафаел Надал, който е фен на "Реал" и играе сега на "Ролан Гарос", и т.н. и т.н.

Вижте снимки от празника, какъвто е всеки един голям футболен финал - с неизбежните в края радост за едните и страдание за другите.

Заведение в Санкт Петербург, където също бушуваха страсти в бяло и червено. Мачът поначало трябваше да е там.

Сцена край "Бернабеу" в Мадрид. Някой днес не празнува и вероятно се чуди как ще се оправя със застрахователи.
А така десетки хиляди гледаха мача на самия "Бернабеу". Същото се случваше и в Ливърпул.

Адът, през който трябваше да минат почитатели на "Ливърпул" с редовни билети.