Те са повече от любопитен тандем... Дамян Кирилов е учител и инструктор по кану-каяк. Владимир Димитров има строителен бизнес и опит с менажирането на собствено заведение.

Свързват ги освен общият набор (така едно време наричахме годината на раждане при мъжете, б.р.) и фактът, че са от Лом - с цялата произтичаща от това любов към Северозапада и нежеланието да се предаваш на мрънкане. Плюс нужната доза чешитлък, естествено.

А какво са искали и са постигнали в село Добри дол - кацнало току край Дунав, описват сами:

"Сътворихме място с проектозаглавие “Без зор”.

Базата ни се намира в село Добри дол (на 20 км от град Лом) и предлага уют и забавления за малки и големи.

Място за почивка с огромна поляна за къмпиране, кухня с домашна храна, хладилници с напитки, възможности за каякарстване и прекрасни маршрути за колоездене далеч от големия град.

За децата, а и за възрастните, организираме занимания по рисуване, курсове по каяк за начинаещи и напреднали и възможност да покарате колела в непознатия северозападен район на град Лом.

В случай, че искате да ни посетите, ще се радваме да ви посрещнем както подобава." 

Идеята започвт да реализират едва тази пролет. Повечето дейности около превъплъщаването на старата къща на Владо в селото са "направи си сам".

Домакините на "Без зор" предлагат куп опции - една от най-забавните е обучение по каяк и кратко гребане до отсрещния остров Керкенеза. На това място следват пикник и плаж, а островът е с фин златен пясък, на който очите първоначално почти не вярват. Добавете и обичайно нулеви досадници.

Старата добридолска къща е тунингована до луксозно място за гости

В "Без зор" ще ви организират гурме вечер или разни други глезотийки за уморени от "мира сего" хора.

Част от преобразена от двамата еко-спалня... 

Изобщо - опциите са много, затова и цените са според желанията.

Какво трябва да знаем за Добри дол?

Точно както и повечето други села по брега на самия Дунав - и това е райско кътче. Неясно защо представлява един от най-бедните региони в ЕС - може би заради недостига на хора като Владо и Демо. Но това е дълга тема.

Както личи от името му, тук всичко е добро - Дунавът е широк и спокоен, климатът е рай, всичко никне и расте като щуро. Е, включително и комарите - не го забравяйте, ако поемате нататък... Но с тях списъкът с кофти неща свършва.

Дакелът Чавдар, който с удоволствие си хваща каяк "на стоп" до островите.

Край Добри дол има многовековен манастир, другите забележителности просто трябва сами да си ги създадете. Къмпирайки, карайки колело, плувайки по Дунав или просто разхождайки се.

Между другото, живописният крайбрежен път между Лом и Видин привлича и доста моторджии - имайте едно наум, като пресичате.

За повече информация може да позвъните на Демо Кирилов - 0889219061.

Да разгледате фейсбук страницата на школата "Тудурини брадърс", или просто да се топнете в някое от събитията там.

---

Този материал е създаден по проекта „Малък бизнес, голям успех“ на Клуб Z. Ако имате интересни идеи за предприемчиви собственици, развиващи малък и среден бизнес у нас, можете да ни ги изпратите на имейл clubz@clubz.bg (в Subject/Тема напишете „Малък бизнес, голям успех“).