ИТН и днес е в центъра на политическия скандал, макар и в малко по-приглушен тон след вчерашните бурни взаимни обвинения между отцепници и ръководство кой е по-голяма мутра и кой мисли повече за България. Партията на Слави Трифонов засега олеква с петима депутати, а спортният министър в оставка Радостин Василев имаше във вторник още доуточнявания и разкрития. Той отрича "онзи запис" с депутатката Христинка да е заплаха към нея, предлагал да ѝ прати юридическа помощ.

Премиерът Кирил Петков продължи да пръска оптимизъм - не съвсем оправдан. Отново декларира увереност, че ще има 12 депутати, които да подкрепят правителството, т. е. се търсят още седем. Той обяви и че оставки на министри няма да бъдат гласувани, докато не се намери мнозинство от 121.

 
Антикорупционният фонд (АКФ) дава на европрокурорите на Кьовеши скандала "Таки-Маки", а заподозреният, че е предлагал подкупи в аферата - Пламен Моллов, се покри, за да не се яви в парламентарната антикорупционна комисия. 
 
 
Руският опозиционер Алексей Навални е в неизвестност за адвокатите и сподвижниците си. Според затворническите власти е преместен на място с по-строг режим.
 
 
Коалицията в подкрепа на Украйна започва да се огъва, времето работи за руския лидер, показва проучване на Ройтерс