Решението на България и Унгария да не пращат военна помощ на Украйна е равносилно на предателство. Това обяви днес Артис Пабрикс, министър на отбраната на Латвия в един от редките случаи, в които друга държава-членка на ЕС критикува единствените две държави в Съюза, които които не оказаха подкрепа с оръжие на нападната държава.

Западът е лош, Западът ескалира, Западът деградира. Речта на руският диктатор във Валдайския клуб в Москва не изненада с ново съдържание. Западът подлага Русия и на "ядрен шантаж", обяви Путин, но заяви с увереност, че цивилизованият свят ще започне "равноправен диалог" с изолираната и санкционирана руска държава.

В България един от пригласящите на Путин - президентът Румен Радев - може би се меси в договорките за комисии в Народното събрание. Така твърдят от "Продължаваме промяната", чийто бивш спортен минстър Радостин Василев не стана председател на ресорната спортна комисия.

А други защитници на Кремъл - БСП, доскоро в коалиция с ПП и "Демократична България", за пореден път в новия парламент гласуваха с ГЕРБ и ДПС - този път за състава на земеделската комисия. И отхвърлиха друг кандидат на "Продължаваме промяната".

Поредният полицай, участник в пътен инцидент, вече е с обвинение - за това, че не е оказал помощ на дете, пострадало на пътя. Очевидци твърдят, че полицаят го е блъснал и е избягал от мястото на инцидента, но видно прокуратурата не намира доказателства за това.