От Foo Fighters обявиха два огромни концерта в памет на своя барабанист Тейлър Хокинс, който почина на 25 март в Колумбия по време на турнето на групата.

Първото шоу е на 3 септември на стадион "Уембли" в Лондон, а второто на 27 септември в Kia Forum в Лос Анджелис, съобщава "Тангра мега рок", цитирайки рок сайта Blabbermouth.net.

Най-респектиращото обаче в цялата тази история е списъкът с участниците.

Сред очакваните изпълнения в шоуто в британската столица са Брайън Мей и Роджър Тейлър от Queen, Геди Лий и Алекс Лайфсън от Rush , Криси Хайнд, Лиам Галахър, Джош Хоуми, Supergrass, Марк Ронсън, Крис Чейни от Jane's Addiction, Стюард Копланд от Police и други.

Двамата от Rush ще бъдат на сцената и на американския концерт. Както още и Майли Сайръс, Аланис Морисет (Тейлър е свирил като неин барабанист, б.р.), Волфганг ван Хален, Джин Симънс от Kiss, Чад Смит от Red Hot Chili Peppers, Брад Уилк от Rage Against the Machine, Джоан Джет, Ники Сикс от Motley Crue и други.

На фона на този брутален all-star се казва, че предстои да бъдат обявени още участници в двата концерти, приходите от които ще бъдат в полза на самейството на Тейлър Хокинс..