"Хартиената коалиция" между ГЕРБ, ДПС и БСП ще отбележи свой първи успех утре с промени в изборния закон, стана ясно след днешната правна комисия. Въоръжени с тайна подписка, връчена в парламента от Недялко Недялков от ПИК, ММА боеца Стъки и други интересни образи, депутатите на статуквото се готвят да върнат класическата бюлетина в едно смесено гласуване - който каквото си хареса, машина или хартия.

Всички партии в парламента обаче имат амбиции да променят Изборния кодекс, както обикновено и в противоречие с всички международни стандарти - непосредствено преди избори.

Добрата новина е, че поне засега предложението България най-после да прати оръжие на воюваща Украйна може би ще бъде прието от Народното събрание. В ресорната комисия само БСП и "Възраждане" гласуваха против.

Република Северна Македония очаквано реагира на изцепките на новия крайнодесен лидер в парламента - Костадин Костадинов от "Възраждане", който според западните ни съседи заявявал териториални претенции към тях. Затова от РСМ изпращат протестна нота.

Русия се побърква, и това не се случва за първи път, а младите мозъци изтичат от страната. Тази тежка диагноза поставя на родината си известния руски писател Виктор Ерофеев в поредно есе, публикувано на български само в Клуб Z.