Какво става, когато се съберат брилянтна певица (но да не е Ани Ленъкс) и легендарен композитор, оставил някои от най-великите песни в историята на попмузиката? Еми, правят кавър... 

Даже не "еми", а Ейми - гласовитото певище на Evanescence и титанът - съосновател на Eurythmics Дейв Стюарт направиха една от най-интересните колаборации напоследък.

Двамата споделиха своя версия на класическото парче на The Everly Brothers - Love Hurts. Сингълът ще излезе в дигиталните платформи утре - в петък (24 юни), чрез Bay Street Records. Дни преди официалното разпространение на парчето излезе видеоклип.

Да си го кажем - Дейв не е точно най-великият певец... Но със сигурност имат потенциал за нещо по-авторско.

"Сътрудничеството ми с Ейми се случи случайно, но се превърна в магическо приключение. Тя е страхотна творческа сила и работим много добре заедно. Бързо разбрахме, че нашата версия не звучи изобщо като оригинала, но след като бяхме започнали, не можехме да спрем!", казва Стюарт, цитиран от Zrock.bg.

"Преди няколко седмици Дейв Стюарт се обади и ме попита да  ли искам да работим заедно върху емблематичната песен на The Everly Brothers - Love Hurts.

Изключително съм развълнувана от новото ни приятелство и новата ни песен“, добавя на свой ред Ейми Лий.