"Продължаваме промяната" няма да преговарят за ново правителство с "няколко човека". Това са Бойко Борисов, Делян Пеевски и ДПС, Костадин Костадинов, Слави Трифонов, обяви в ефира на БНР премиерът Кирил Петков, чиято оставка се очаква утре.

По-рано днес дясната ръка на Трифонов Тошко Йорданов заяви, че ИТН са готови да преговарят за ново правителство с ПП, но само ако Петков не е премиер.

"Тошко Йорданов не може да направи дори и една стъпка или едно изказване, без разрешението на Слави Трифонов. Така че и с него няма да можем да говорим. Но сме готови да говорим с всички други", обобщи Петков.

"Продължаваме промяната" се готвят да опитат обновен кабинет - без министрите на ИТН - в рамките на този парламент, но кои лица конкретно ще заместят хората на Слави още не е ясно, призна лидерът на ПП.

Два дни, след като премиерът намекна, че България все пак изпраща оръжия, които отиват в Украйна - през Полша, той днес подчерта, че се спазва решението на НС.

"Имаме експорт към наши традиционни партньори - страни в Европейския съюз. Но такъв директен трансфер България - Украйна - няма", отбеляза той.

Критичното изявление на президента Радев към него и кабинета му Петков оцени като "изненадващо и фрапиращо", и подчерта еманципацията на ПП от държавния глава, назначил него и Василев като служебни министри миналата година.

"Последните ми остри реплики спрямо президента бяха на следната база - когато имаш вот на недоверие и предложение, което защитава българския интерес, когато в същия този ден като премиер изпълнявам обещанието си да мине през Народното събрание, да застанеш с остра позиция срещу нас, въпреки че няма смисъл от това... чувството беше - "този президент какво мисли в този момент, не вижда ли, че има политическа нестабилност", каза премиерът.