Руските войски трябва да напуснат града Херсон и напълно да се изтеглят на източния бряг на река Днепър. Това наредиха на съвместна пресконференция командирът на руските сили в Украйна Сергей Суровикин и военният министър Сергей Шойгу. Херсон бе единствената регионална столица под контрола на Русия и изоставянето му е най-големият провал на руската армия от началото на войната.

Владимир Путин няма да присъства на срещата на Г-20 в Индонезия в средата на ноември. Причината за решението на президента е нежеланието му да участва в конфронтации на високо ниво, твърдят източници от Кремъл пред "Блумбърг". Русия ще бъде представлявана от външния министър Сергей Лавров.

БСП поиска оставката на вътрешния служебен министър Иван Демерджиев. Така соцпартията се присъедини към ГЕРБ, откъдето към призивите за оставка на шефа на МВР прибавиха и настояване за оставка на главния секретар на ведомството. Останалите партии са "студени" към идеята.

Ремонтът на жълтите павета се удължава с 6 месеца. Емблематичната за столицата настилка ще е готова не на 4 март 2023 г., а на 4 септември - точно преди местните избори. "Очакваме, че въпреки трудностите ще се справим с този нов срок", увери Йорданка Фандъкова.

Проруският зам.-председател на окупационната администрация на Херсон умря - часове преди да бъде обявено руското изтегляне от града. Според руските власти Кирил Стремоусов е загинал след автомобилна катастрофа. Още през октомври бяха разпространени снимки на русофила в автомобила му, на които се вижда е премахнал колана за шофьора. Със смъртта на Стремоусов Русия губи и поет поет - тук може да се насладите на патриотичното творчество на Кирил Стремоусов.