"Имаме много допирни точки. Това, което ни интересува е ясна законодателна програма и ясна програма за действие на правителството през срока за съществуване на правителството. До петък всеки един от нас ще реши и ще изрази становището си."

Това заяви днес независимият - вече - депутат Иво Атанасов. Той и другите отцепници от "Има такъв народ" бяха на среща с представители на "Продължаваме промяната", на която трябваше да говорят за евентуалната подкрепа към опита за нов кабинет в състава на това Народно събрание с премиер Асен Василев. 

"Всеки от нас ще си изясни дали ще има подкрепа, дали няма да има. Национално отговорното поведение е да има правителство, но такова с ясна програма и ясни действия", подчерта още той. 

От своя страна Асен Василев, който присъства лично на срещата, каза, че разговорите са били ползотворни и че отцепниците ще се включат в работна група, която ще обяви целите и програмата на проектоправителството. 

"Това, което ни обединява е антикорупцията в този кратък период, промените в КПКОНПИ, регулаторните органи, съдебната реформа, службите. В тази насока ще развием програмата, по която да работим", каза още Иво Атанасов. 

В парламента дойдоха петима независими депутати - Георги Георгиев, Деян Петков, Иво Атанасов, Николай Радулов и Светлин Стоянов.