В постен откъм събития ден, като цяло преминал под знака на набиращото скорост Световно, ще запомним инциденти, свързани с полицаи и граничари. И изказване на Бойко Борисов, което може да се тълкува и като предизборно.

Да започнем от там. 

Ако имам тази възможност, за 15 до 30 дни ще реша проблема с миграцията. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който беше в Стара Загора по повод Есенната регионална академия на Жени ГЕРБ.

В горния линк ще видите и най-интересното от другите му изказвания.

В същото време трима гранични полицаи са били арестувани снощи в района на Малко Търново. Те са били задържани след разработка на дирекция „Вътрешна сигурност”.

Вече по пътищата, полицейски автомобил бе ударен тежко АМ "Тракия". По предварителни данни лек автомобил "Форд" блъснал отзад патрулна кола на ОД на МВР-Пазарджик, която оказвала съдействие при полагане на маркировка. Водачът на форда е задържан.

По отношение на войната, електричеството в град Херсон е възстановено след освобождаването му по-рано този месец от руска окупация.

В същото време Володимир Зеленски разкритикува кмета на Киев Виталий Кличко заради това, което прави или не прави по отношение на осигуряването на подслон и топлина в лишената от енергия столица.

А на Световното една от големите звезди - Роберт Левандовски, вкара първия си гол на Мондиали. Полша пък приземи Саудитска Арабия.