Само за хулиганство (засега) ще отговаря 31-годишният И.Н. от столичния кв. „Христо Ботев“, става ясно от съобщение на районната прокуратура. Предвид обаче тежкото му съдебно минало, той е признат за рецидивист и е прибран - до момента с прокурорска мярка за неотклонение до 72 ч.

Завчера около 20:50 ч. той замахнал с кухненски нож към гърдите на Д.А., като пробол якето му. След това започнал да го гони с ножа по улицата и да вика по него, ставя ясно от съобщение на разследващите.

Въпреки относително младата си възраст мъжът вече е лежал ефективно в затвора за подобни деяния.

Предстои да бъде внесено искане в съда за мярка за неотклонение „задържане под стража“ пишат още от пресцентъра на Софийската районна прокуратура.

Ето и пълния текст на съощението на прокуратурата:

Софийска районна прокуратура обвини и задържа мъж за извършени хулигански действия в условията на опасен рецидив

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 31-годишен мъж за извършени хулигански действия.

На 28.11.2022 г. около 20,50 ч. в кв. „Христо Ботев“ в гр. София, обвиняемият И.Н., извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – замахнал с кухненски нож към гърдите на Д.А.,като пробол якето му. След това започнал да го гони с ножа по улицата и да вика по него. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като И.Н. е осъждан ефективно на „лишаване от свобода“ за идентични деяния .

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325 ал. 5 вр. ал. 1 вр. чл. 29 ал. 1 б. А от НК.

Предвид криминалното му минало и възможността да извърши друго престъпление, И.Н. е задържан за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.