С кадри на покойните Даймбег Деръл и Вини Пол - така започна първият концерт от чакания с невероятен интерес втори живот на Pantera.

Ясно е, че мястото не е избирано случайно - Мексико. В Латинска Америка народът просто страшно си пада по метъл и най-големите звезди често решават там да увековечат на видео концертите си.

Сега бандата е в състав от оригиналните Фил Анселмо и Рекс Браун, плюс виртуозите Чарли Бенант на барабаните и Зак Уайлд (китара).

Първото шоу от 20 години на сам се състоя в рамките на Hell & Heaven Metal Fest в Мексико. През този месец групата ще направи няколко гостувания в Латинска Америка, а през май 2023 г. с концерт в България започва европейското ѝ турне.

Първите видеа, разбира се, са доста фенски и доста трагични като качество... 

WERock.bg уточнява, че наследниците на барабаниста Вини Пол одобряват събирането на бандата с уточнението, че то не може да се нарича "реюниън" на Pantera без братята Абът.

Китаристът на групата "Даймбег" Даръл Абът бе злощастно застрелян, докато свири на сцената на 8 декември 2004 г. в Кълъмбъс, Охайо. Брат му Вини Пол пък почина на 23 юни 2018 г.

Имената на изпълнените песни от новата формация са:

01. A New Level

02. Mouth For War

03. Strength Beyond Strength

04. Becoming

05. I'm Broken

06. Use My Third Arm

07. Drag The Waters

08. This Love

09. Yesterday Don't Mean Shit

10. Fucking Hostile

11. Planet Caravan (BLACK SABBATH cover)

12. 5 Minutes Alone

13. Cowboys From Hell

14. Domination / Hollow

15. Walk