Понеже сме на футболна вълна със Световното, в последните дни българските политици много заприличаха на видни представители в българския футбол. Преди години последните въведоха клише, превърнало се в знакова фраза от устите на треньори и клубни президенти: "Съдията се подигра с труда на момчетата. Плачат в съблекалнята, не знам какво да им кажа..."

Така и днес - политици и държавници доста "поплакаха" и попържваха Нидерландия, оказала се в ролята на съдията, отказал да отсъди дузпа. Или каквото там.

Започна се малко след полунощ с президента Румен Радев...

Мина се през неговото вице Илияна Йотова...

Министрите на правосъдието и вътрешните работи Крум Зарков и Иван Демерджиев... Зарков се закани, че думите за нидерландския премиер Марк Рюте за корупция на българската граница нямало да останат без последствия...

Изказаха се и продължават анализатори, наблюдатели, експерти...

А Съветът на ЕС одобри приетия от Г-7 и Австралия максимален таван от 60 долара за барел за внасяния по море суров петрол от Русия. Той очаквано не се приема от Русия.

Вече сме във втората фаза на Световното - започнахме така, нека и завършим. Играят се осминафинали, вижте програмата и схемата до края.