Кошмарът на Путин се сбъдва - Украйна скоро ще бъде въоръжена със западна бойна техника. Полша ще изпрати за пръв път западни танкове Леопард 2 - последно поколение бойни машини, превъзхождащи всичко руско.

И Великобритания ще прати танкове Challenger 2 - от същия клас като Леопард 2, специално разработени да се справят с руската техника - всъщност стара съветска. Канада пък обеща нови ПВО системи за Украйна - NASAMS.

Иначе руският диктатор днес има повод за празнуване - според данни на държавната социологическа агенция ВЦИОМ той е "Политик на годината". 55% руснаците, които вземат участие в анкетата от 2006 г. (началото на първия му мандат), предпочетоха Путин, далеч зад него са Лавров и Шойгу.

На първо четене в Народното събрание днес депутатите приеха решенията на ТЕЛК да важат до новото явяване на комисия за преосвидетелстване. По време на пандемията нормативни недомислици доведоха до временна загуба на инвалидна пенсия за хиляди българи, промените решават този проблем.

Главният прокурор Иван Гешев очаквано не хареса законопроект на "Демократична България", с който се предлага облекчаване на ограниченията за индустриалния коноп - вида канабис, в който няма психоактивни вещества. Сегашните правила били достатъчно добри, вносителите не дефинирали как да се отличават растенията.