С "БСП за България" тепърва ще седнем на разговори, ако ни поканят. Това обяви пред БНР депутатът от "Продължаваме промяната" и зам.-председател на парламента Никола Минчев след решението на президента Румен Радев да връчи третия мандат за правителство на левицата.

"Трябва да се обединим около политики и чак след това ще можем да говорим за подкрепа. Тепърва ще седнем на разговори с БСП, предполагам, разбира се, че ще ни поканят на такива", посочи Минчев, като според него реализацията на третия мандат ще бъде доста трудна. 

Той подчерта, че "първо ще трябва да се обединим около политики, чак тогава ще можем да говорим конкретно за подкрепата за мандата..."

"При всички положения Изборният кодекс - да,  ще бъда в разговорите, всъщност това беше една от темите, по които не постигнахме съгласие в рамките на декларацията, която предложихме ние като мандатоносители при втория мандат. Така че, предполагам, че това ще бъде една от по-трудните теми за разговор, както, да речем, и отношението към войната в Украйна", коментира Никола Минчев.

По-рано днес от прессекретариата на държавния глава съобщиха, че в понеделник президентът ще връчи на парламентарната група на "БСП за България" мандат за посочване на кандидат за министър-председател.

Бившият депутат от ГЕРБ Делян Добрев обяви, че партията му няма да подкрепи правителство с мандат на БСП.

Бившата правосъдна министърка от ДБ Надежда Йорданова също изрази съмнения относно склонността на коалицията да застане зад кабинет на социалистите.

Александър Симов от левицата пък видя в решението на президента опит да продължи атаките срещу левицата и да я овладее.