В Столичния общински съвет е започнало едно "наддаване" коя политическа сила ще спаси къпалнята "Мария Луиза" - а план вече има, и той е вкаран в действие, обяви в ефира на бТВ председателят на СОС Георги Георгиев по повод незаконното изсичане на 28 дървета в този район на Борисовата градина.

"Няма как да се разтрогне този договор. Общината няма да продава своите 42%. Но не може да направи нищо, за да си върне контрола над къпалнята.

Вместо това главният архитект Здравко Здравков ще продължи това, което общината от години прави. Когато са придобили къпалнята преди 20 години, те са били наясно, че там ще има единствено и само къпалня. Нито една тухла няма да позволим да се сложи там", отсече той.

"Те" са мажоритарният собственик на "Парк Мария Луиза" АД. В тази фирма "Софийски имоти" държи 41.96%, останалите се поделят от "Карплеон" ЕООД и "Юромарк асет мениджмънт" ООД. 

Георгиев обобщи историята на къпалнята - по негови думи по времето на Стефан Софиянски е направена "бандитска схема", и сега ще струва 20 или 30 млн. лв., за да се "откупи". Това предлагат независимият съветник Борис Бонев и районният кмет Трайчо Трайков, подписал разрешение за сеч за други 8 дървета, останали недокоснати.

"Борис Бонев използва възможността да атакува лично Трайчо Трайков, все едно само той е отговорен. Може би е подценил извършителите - които вчера си признаха. Започна едно замеряне с обвинения между тях, което лично мен много ме разочарова", отбеляза председателят на СОС.