Новак Джокович е поискал специално изключение да влезе в САЩ неваксиниран срещу COVID-19, съобщи неговият брат Джордже, цитиран от италианския в. “Гадзета дело спорт”.

Страната все още забранява на чужденци да прекрачват границите ѝ неимунизирани за коронавируса. Така сърбинът не можа за участва на Мастърсите през март м.г. в Калифорния и Флорида, както и на US Open, след като бе депортиран от Австралия.

Сега се завърна победно в Мелбърн, но в Америка има мерки в сила.

"Остават още няколко дни до решението, надяваме се на позитивна развръзка, защото на Новак му е необходимо такова разрешение”, каза Джордже Джокович.

Той потвърди, че световният номер 1 е пристигнал вчера в Милано, за да премине медицински прегледи на лявото бедро, което пострада по време на Откритото първенство на Австралия.

Сърбинът ще направи консултация с хирурга Жан-Пиер Меерсеман, който преди време оперира лакътя му. Джокович вече се е подложил на процедури в Белград, които да помогнат на възстановяването на мускула му на лявото бедро.

Целта на визитата в Милано е да се прецени дали Новак Джокович ще бъде готов да участва на турнира в Дубай от ATP 500, който започва на 27 февруари. И ако му бъде разрешено - на двата Мастърса в Америка.