Винаги съм помагал на кметовете, независимо от партийната им принадлежност. Това подчерта в Разград председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Той обясни, че кметът на Разград Денчо Бояджиев, който е от БСП му казал: "Направете правителство". Дори посочил, че в Разград заедно управляват 4 партии - ГЕРБ, ДПС, БСП и ДБ. "А ние слушаме заплахи: "Ако не сме ние - отиваме на нови избори." Рано или късно някой трябва да управлява и да понесе тия пасиви. Желая истински да върнем България отново, но то трудно се връща", изтъкна Борисов. Той съжали, че макар ГЕРБ да са оставили пари за нова църква в Разград и за реновация на джамията, нищо не е свършено.

Председателят на ГЕРБ припомни, че 3 пъти досега се е налагало ГЕРБ да вади държавата от подобни състояния и посочи лошите управленски решения през последните 2 г. По думите му сега е оставена "дупка" от 10 млрд.

"Този път вие трябва да ме убеждавате да направя правителство. Досега аз ви се молех - гласувахте, защото е важно", обърна се Борисов към симпатизантите на партията.

Борисов подчерта, че съединението прави силата и ако не се съединим като народ, а продължим по този начин да се мразим, нищо добро не ни очаква.

"Само вие можете да ни измъкнете от кризата, как - ако сме първи, няма къде да шикалкавим, трябва да направим правителство. Ако не сме, е лесно, мога като ген. Атанасов да кажа: "Не ме интересува, който иска да управлява". Това е дезертьорство от страна на политиците. И се надявам всички колеги, които се наричат лидери, да разберат, че смисълът на парламентарните избори е след тях да се състави правителство", посочи лидерът на ГЕРБ.

Според него за стабилно управление трябва да има стабилни лидери, които да мислят за успеха на държавата. И посочи, че сега предстои най-лесната агитация - само трябва да се показват цените на бензина, дизела, храната, че и цветята днес.

Пети път се налага да отидем на избори не по наша вина, заяви Гюнай Хюсмен, кандидат за народен представител. "2009 г. Борисов създаде ГЕРБ и се включи големият влак, който тръгна към Европа. Вървеше с добра скорост, остана още малко - влязохме в чакалнята на еврозоната. Обаче един стрелочник вдигна юмрука, във вагоните имаше гратисчии, шарлатани и взеха да дърпат ръчната спирачка. Влакът спря и нула", коментира той. Единствено ген. Борисов ще направи така този влак да тръгне и да спре в Еврозоната, заяви Хюсмен и похвали Борисов и ГЕРБ за реновирането на пътища по време на управлението му - "това не са хвърлени пари на вятъра".

Водачът на листата за Разград Десислава Атанасова пожела на 2 април ГЕРБ да се поздравят с победа.

"Тя е нужна не на нас като коалиция, а на хората, които живеят във всяко кътче на България. Победата ще даде възможност да направим собствено правителство. Никой да не ни поставя условия и да ни огъва ръцете. Никой да не твърди, че ГЕРБ трябва да бъде изчегъртана или заличена", обясни тя.

"Вече е ясно, че тези, които се упражняваха 2 г. в репресии и агресия, които ни чегъртаха, не могат да постигат нищо. 2 години аматьорщина в политиката и липса на управленски решения. Категорична липса на политическа отговорност ни докараха до 5 поредни избори, които струват на държавата толкова много, че ако направим още веднъж избори заради нечии прищевки, това ще ощети хората с милиони левове, така както 2 години ощетяваха българите с по лев на литър, с цената на тока и газа", обясни Атанасова.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ