Размяната на реплики между силните хора в “Левски” продължи и днес.

Старши треньорът Станимир Стоилов опроверга мажоритарния собственик Наско Сираков, който вчера нарече “класическа лъжа” твърденията на изпълнителния директор Ивайло Ивков, че в края на трансферния период босът е отказал оферти за “сини” играчи за 6 милиона лева.

Това, по думите на Ивков и Стоилов, станало заради очакването “Левски” да бъде закупен от сръбския бизнесмен Драган Шолак. Сделката обаче пропадна и сега “сините” спешно събират пари за близо 12-милионния дълг към НАП, а сметките им са запорирани.

"Моята истина я казах още в Дубай. Имахме предложения за футболисти, които бяха отказани в края на трансферния прозорец, рече Стоилов на днешния си редовен брифинг - преди мача с “Ботев” (Враца). - Неофициално имахме оферта за наш футболист за около 2,5 милиона евро. Прецени се, че не трябва да се продават, като причината е може би, че се чакаше сделката за продаването на клуба. Тогава щеше да има сериозни инвестиции и нямаше да сме зависими от тези пари. Казвам, че имаше оферти горе-долу за 6 милиона, може да са 5 200 000.”

“Това е истината, можем да я потвърдим с документи. Не бягам от отговорност, от решения. Не съм лъгал никога за “Левски” и ще бъде така, добави Стоилов. - Най-лесно ми е да си почивам. 13 тодини бях далеч от “Левски” заради интриги и псевдо собственици. Най-вероятно във вторник няма да присъствам на пресконференцията", каза още Станимир Стоилов.

Последното бе по повод друго вчерашно изявление на Сираков - че във вторник двамата ще застанат пред медиите и ще говорят за дълговете на “Левски”. Отказът на Стоилов показа, че в “Левски” наистина има разделение и конфронтация между доскорошни съмишленици.

"Докато феновете са на стадиона, единствено ще участвам в работата за спасението на “Левски” и в спортно-техническата част. Каквото не ми харесва, съм го казал на когото трябва, не си мислете че го казвам само на вас, заяви треньорът. - Спортно-технически никога не съм имал проблеми, защото решенията са единни. От финанси не разбирам много, моята работа е да развия футболен бизнес.

Преди футболистите ни струваха 0 лева, а сега спорим дали има оферти за 5 или 7 милиона. Когато дойдох, имаше една закъсняла повиквателна за националния отбор, а сега имаме трима национали на България и още трима чужденци, без да броим младежи и юноши. Моята работа е да изработвам бюджета на клуба. За НАП се надявам спонсорът Palms Bet да си изпълни ангажиментите, както и да се изплащат редовно заплатите на футболистите.”

Той започна брифинга оптимистично за бъдещето на отбора като чисто футболен потенциал.

"Мисля, че имаме огромен потенциал. Футболистите ни са млади, тепърва започват да трупат футболно самочувствие. Имат проблеми, които са решими. Този отбор на “Левски”, дори без трансфери, в следващите две години може да бъде в борбата за титлата. Разбира се, ако направим трансфери, трябва да вземен заместници, но и сега във всички важни мачове показахме ниво.

Мисля, че в последните години български отбор не е надигравал така тим от нивото на ПАОК. Да, отпаднахме след това от Европа, но по стечение на обстоятелствата, а не защото бяхме слаби. Привръжениците ни следват. Дори при серията от мачове без победа, стадион "Герена" и този в Пазадржик са пълни с наши фенове”, каза още специалистът.