Кандидатирам се за президент през 2024 г. На Украйна. Това обяви шефът на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин в кратко видео.

И още от Пригожин - руските сили се намират на 1,2 км от административния център на град Бахмут, предаде ТАСС. Британското министерство на отбраната в ежедневната си разузнавателна сводка за бойните действия в Украйна също съобщава за напредване на руските сили в Бахмут, но с цената на тежки загуби, поради което според ведомството руските войски трудно ще успеят да задържат темпото на щурма на града, предаде Асошиейтед прес.

По време на визитата на сръбския президент Александър Вучич в Босилеград и околностите бяха задържани и отведени в полицията лидерите на местните българи и членове на Културния информационен център. Това бе първа визита на сръбски държавен глава от 97 години насам.

Президентът Румен Радев отменя участието си в десетия глобален форум в Баку. Държавният глава, който е в Азербайджан, е дал положителна проба за Ковид-19. Впоследствие са му били направени още два теста, които са отрицателни, той не проявява симптоми на заболяването, но това е решил да отмени учатието си във форума, съобщи пресслужбата на държавният глава.

Би Би Си обяви, че временно сваля от екран своя дългогодишен водещ на култовото футболно предаване Match of the Day ("Мач на деня") Гари Линекер. Казусът се превърна във водеща тема на Албиона в последните дни, като стигна до висшите политици. Причината за мярката е пост на звездата в Туитър, в който той сравни влязъл в сила миграционен закон, предвиждащ депортиране на влезлите незаконно в страната чужденци, с политиката на нацистка Германия през 30-те години на миналия век.